Sposób przygotowania:
Drożdżowe zajączki z czekoladą i jagodam
Kasię rozpuścić w mleku, dodać cukier i sól, wymieszać, gdy lekko przestygnie dodać 50 g drożdży i rozetrzeć aż wszystko się połączy. Do plastykowej miski wsypać mąkę, wlać zaczyn, wymieszać dokładnie łyżką, a następnie w stawić do piekarnika nagrzanego do 50 stopni na 30 minut. Po tym czasie wyjąć, zagniatać ciasto ręką aż będzie odchodzić, zrobić wałek, pokroić na 12 części, każdy za pomocą ręki rozciągnąć, nakładać po 1 łyżeczce płatków i jagód, złożyć z każdej strony, zlepić, układać do formy w kształcie zajączków wysmarowanej Kasią . Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni z termoobiegiem 25 minut. Z tego przepisu wyszło 12 zajączków.