justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Koktail Les Folies de Napoleon

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Inspiracją do stworzenia tego koktajlu był francuski, kremowo-czekoladowy deser Bûche de Noël.

Koktail Les Folies de Napoleon

Składniki:

Koktail Les Folies de Napoleon

 

  • 1 i ½ części wódki Grey Goose Original
  • 1/3 części kremu
  • ¼ części syropu cukrowego
  • 6 świeżych malin
  • Starta czekolada

 

Sposób przygotowania:

Koktail Les Folies de Napoleon
Deser powstał jeszcze w epoce napoleońskiej, ale Dimitri Lezinska postanowił unowocześnić go dodając wódkę Grey Goose i stosując przy jego tworzeniu najnowsze techniki miksowania. Delikatny a zarazem zdecydowany smak drinka to efekt połączenia smaku malin i czekolady. Wódka Grey Goose dodatkowo nadaje koktajlowi wyrazistości i potęguje doznania smakowe. Wrzuć wszystkie składniki do shakera wypełnionego lodem. Dokładnie wymieszaj i przelej do schłodzonej szklanki martini.

Tagi:

czekolada