Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Podudzia z indyka z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne mięso z indyka z suszonymi owocami, możemy przygotować na niedzielny obiad lub na różne uroczystość. Dzięki owocom suszonym danie jest bardzo pyszne.

Podudzia z indyka z owocami

Składniki:

Podudzia z indyka z owocami

 

Sposób przygotowania:

Podudzia z indyka z owocami

I

Podudzia z indyka z owocami

1. Cebulę obieram, kroję w piórka, układam na dnie naczynia żaroodpornego.
2. W każdym kawałku mięsa robię otwór. W otworze umieszczam po kilka moreli oraz śliwek.

II

Podudzia z indyka z owocami

3. Mięso posypuję przyprawą do indyka oraz solą i uwijam boczkiem.
4. Następnie mięso układam na cebuli.

III

Podudzia z indyka z owocami

5.Dwie pomarańcze myję, kroję w plasterki. Jabłka myję, usuwam nasiona, kroję w cząstki. Owoce układam między mięsem, posypuję żurawiną.
6. Z trzeciej pomarańczy wyciskam sok. Sok łączę z miodem i polewam mięso.
7. Mięso z owocami piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.

IV

8. Danie gotowe.
9. Smacznego.


Tagi:

warzywa dania