Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Koktajl jagodowo-arbuzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wspaniałe połączenie letnich smaków, polecam

Koktajl jagodowo-arbuzowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koktajl jagodowo-arbuzowy

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Koktajl jagodowo-arbuzowy
Z jagód wybieramy liście i płuczemy. Arbuza obieramy, usuwamy pestki, dzielimy na cząstki. Tak przygotowane części wkładamy na chwilkę do zamrażarki. Do blendera wkładamy jagody i arbuza w proporcjach 1:1 i wlewamy jogurt naturalny w takiej ilości, aby masa nie była zbyt gęsta ani rzadka. Wszystko chwilkę miksujemy. Dosypujemy cukru do smaku i znowu miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Szklankę można przyozdobić cukrem, a na wierzch położyć listek świeżej mięty. Koktajl ma fajny, charakterystyczny smak, polecam :)
Koktajl jagodowo-arbuzowy
Jagody i arbuza wrzucamy do blendera, dodajemy cukier.
Koktajl jagodowo-arbuzowy
Wszystko razem miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Koktajl jagodowo-arbuzowy
Szklankę można przyozdobić cukrem i listkami mięty.

Tagi:

beza bezy