Sposób przygotowania:
Koktajl krewetkowy w postaci sałatki
Krewetki (jelsi mrożone to rozmrazamy) i potem przelewamy wodą i opłukujemy, Krewetki sprzedawane w naszych sklepach są już ugotowane, ponowne ich gotowanie sprawi, że będą twarde i niesmaczne. Jeśli krewetki są nieobrane - usuwamy pancerzyk. Sprawione krewetki skropic sokiem z cytryny i lekko oprószyc solą. Zostawić na 30 minut. Umyc i osuszyc sałatę. Przekroić ostrożnie awokado wzdłuż, dokoła pestki, przekręcając połówki w przeciwne strony podzielic na 2 części. Ostrożnie wyjać pestkę i obrac ze skóry. Pokróić w paski lub kostkę. Do miski na dno wlożyc sałate, na to awokado, krewetki, pomidorki kotajlowe przekrojone na połowki, dodac sos i polać wszystko. Udekorowć pojedyńczymi krewetkami, pomidorkami i czastkami cytryny. Sos: Utrzec majonez z ketchupem i alkoholem, doprawić solą, chili, sokiem z cytryny. i odrobiną cukru.
Sarenka
booboo
booboo