WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Makaron z owocami morza i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne danie z owocami morza. Z makaronem, z dodatkiem szparagów i cukinii. Lekko doprawione czosnkiem.

Makaron z owocami morza i szparagami

Składniki:

Makaron z owocami morza i szparagami

 

  • 100 g makaronu
  • 200 g mieszanki owoców morza
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 0,5 młodej cukinii
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 szkl śmietanki
  • sól i pieprz
  • kolendra do posypania

Sposób przygotowania:

Makaron z owocami morza i szparagami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, by pozostał lekko twardy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekany czosnek i mieszankę owoców morza. Podsmażamy chwilę i wrzucany pokrojone w kawałki szparagi i cukinię. Smażymy razem, po czym dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dusimy chwilę razem, po czym łączymy z makaronem i podajemy.