kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 890]

Koktajl szpinakowo-cytrusowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lato do świetny okres na wprowadzenie do diety świeżych warzyw i owoców a także lżejszych, łatwostrawnych posiłków.

Koktajl szpinakowo-cytrusowy

Składniki:

Koktajl szpinakowo-cytrusowy

podstawowe

Sposób przygotowania:

Koktajl szpinakowo-cytrusowy
Szpinak i owoce myjemy pod bieżąca wodą. Pomarańcze, grapefruita i limonkę parzymy wrzątkiem a następnie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki.

Z grapefruita w miarę możliwości usuwamy białe błonki. Owoce umieszczamy w kielichu blendera razem ze szpinakiem i jogurtem naturalnym.

Miksujemy na gładko. Dosładzamy do smaku miodem.