Sposób przygotowania:
Koktajl ze szpinakiem
Pomidory sparzyć wrzącą wodą wcześniej naciąć na środku na krzyż. Zahartować w zimnej wodzie, brać ze skórki i pokroić na kostkę grubszą.
Szpinak świeże listki opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na ręczniku papierowym.
Następnie pokroić drobniej, dodać szpinak do pokrojonych pomidorów i przełożyć do kielicha blendera.
Zmiksować wszystko razem, przyprawić pieprzem i solą do smaku. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Szpinak świeże listki opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na ręczniku papierowym.
Następnie pokroić drobniej, dodać szpinak do pokrojonych pomidorów i przełożyć do kielicha blendera.
Zmiksować wszystko razem, przyprawić pieprzem i solą do smaku. Podawać zaraz po przygotowaniu.