zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Koktajl truskawkowo jagodowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

super koktajl na ochłodę..........

Koktajl truskawkowo jagodowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Koktajl truskawkowo jagodowy

 

  • 1 l maślanki
  • 1 duży kefir ( 400 g )
  • 6 łyżek cukru
  • 1 szk świeżych jagód
  • świeże truskawki

Sposób przygotowania:

Koktajl truskawkowo jagodowy
Do dzbanka z podziałką minimum 1500 ml wlać 500 ml maślanki i 1/2 kefiru. Wsypać 3 łyżki cukru i 1/2 szklanki umytych jagód. Truskawki umyć i usuwając z nich szypułki wrzucać do dzbanka. Truskawek ma być tyle, aby przed miksowaniem było na skali 1500 ml. Blenderem zmiksować koktajl i przelać do drugiego dzbanka. Ponownie w dzbanku z podziałką przygotować drugą część koktajlu. Gotowy koktajl najlepiej schłodzić w lodówce.
Koktajl truskawkowo jagodowy
przygotować wszystkie składniki na koktajl
Koktajl truskawkowo jagodowy
koktajl zmiksować i najlepiej schłodzić w lodówce