Sposób przygotowania:
Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek
Owoce dokładnie płuczemy i pozbawiamy zanieczyszczeń, przekładamy do blendera.
Wlewamy kefir i dodajemy cukier (opcjonalnie, bo można go całkowicie pominąć, ja dałam ze względu na zakwaszenie słodkich owoców kefirem).
Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji napoju. Podajemy z grubą słomką.
Wlewamy kefir i dodajemy cukier (opcjonalnie, bo można go całkowicie pominąć, ja dałam ze względu na zakwaszenie słodkich owoców kefirem).
Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji napoju. Podajemy z grubą słomką.
![Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koktajl-z-jezyn-jagod-i-porzeczek-425575.jpg)
![Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koktajl-z-jezyn-jagod-i-porzeczek-425576.jpg)