MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 280]

Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny koktajl z sezonowych owoców. Niestety porzeczki już się skończyły, ale może ktoś ma mrożone :)

Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek

 

  • 1/2 litra jeżyn
  • 1/2 szkl, czarnej porzeczki
  • 1/2 szkl. jagód (mogą być borówki)
  • 400 g kefiru naturalnego (najlepiej 0%)
  • 2 płaskie łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek
Owoce dokładnie płuczemy i pozbawiamy zanieczyszczeń, przekładamy do blendera.

Wlewamy kefir i dodajemy cukier (opcjonalnie, bo można go całkowicie pominąć, ja dałam ze względu na zakwaszenie słodkich owoców kefirem).

Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji napoju. Podajemy z grubą słomką.
Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek
Owoce dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą
Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek
Owoce zalewamy w blenderze kefirem i miksujemy

Tagi:

owoce koktajl