Sposób przygotowania:
Placuszki z owocami
Drożdże pokruszyć do miski, dodać łyżkę cukru, ciepłe mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 15-20 minut.
Jajka z resztą cukru i cukrem z wanilią zmiksować, dodać mus z dyni, kefir, odrobinę soli, 2 łyżki oliwy, mąkę i rozczyn, wymieszać, odłożyć na 10 minut.
Borówki umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Brzoskwinie obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, łyżką wlewać małe porcje ciasta, ułożyć przygotowane owoce i przykryć niewielką ilością ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Jajka z resztą cukru i cukrem z wanilią zmiksować, dodać mus z dyni, kefir, odrobinę soli, 2 łyżki oliwy, mąkę i rozczyn, wymieszać, odłożyć na 10 minut.
Borówki umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Brzoskwinie obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, łyżką wlewać małe porcje ciasta, ułożyć przygotowane owoce i przykryć niewielką ilością ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.