Sposób przygotowania:
Koktajl z ostropestem
Przygotować mleko kokosowe ze świeżego kokosa.
Kokos przebić szpikulcem i wylać wodę kokosową. Następnie dużym nożem tępą stroną uderzyć w kokos i rozbić na pół. Wyłuskać środek i zmiksować w mocnym malakserze. Odlać wodę kokosową i szklankę gorącej wody i zmiksować razem, przelać przez sito uzyskane mleko to mleko kokosowe.
I tym mlekiem zalać pokrojone banany włożone do blendera wraz z pokrojonymi bananami, malinami i ostropestem. Dodać cukier puder i wszystko zmiksować ponownie.
Nalewać do szklanek i podawać zaraz po przygotowaniu.
Kokos przebić szpikulcem i wylać wodę kokosową. Następnie dużym nożem tępą stroną uderzyć w kokos i rozbić na pół. Wyłuskać środek i zmiksować w mocnym malakserze. Odlać wodę kokosową i szklankę gorącej wody i zmiksować razem, przelać przez sito uzyskane mleko to mleko kokosowe.
I tym mlekiem zalać pokrojone banany włożone do blendera wraz z pokrojonymi bananami, malinami i ostropestem. Dodać cukier puder i wszystko zmiksować ponownie.
Nalewać do szklanek i podawać zaraz po przygotowaniu.