Sposób przygotowania:
Lemoniada jabłkowo-cytrynowa z miętą
4 saszetki herbaty miętowej zalać 2 szkl. gorącej wody. Przykryć i zaparzyć ok. 10 min.
Sok wyciśnięty z jabłek przecedzić przez gazę. Zagotować go, dodać zaparzoną herbatę miętową uzupełnić wodą tak aby było ok. 1 l płynu i jeszcze raz zagotować.
Dodać wyciśnięty sok z 1 cytryny,dosłodzić do smaku miodem lub cukrem. Wystudzić powstałą lemoniadę.
Przed podaniem do dzbanka dodać plastry cytryny i listki mięty oraz parę kostek lodu.
Sok wyciśnięty z jabłek przecedzić przez gazę. Zagotować go, dodać zaparzoną herbatę miętową uzupełnić wodą tak aby było ok. 1 l płynu i jeszcze raz zagotować.
Dodać wyciśnięty sok z 1 cytryny,dosłodzić do smaku miodem lub cukrem. Wystudzić powstałą lemoniadę.
Przed podaniem do dzbanka dodać plastry cytryny i listki mięty oraz parę kostek lodu.