Sposób przygotowania:
Kolacyjne jajka
Ugotować na twardo jajka .Obrać ostudzone . Wyciąć w każdym ćwiartkę. Wkładać w to miejsce po 1 łyżeczce majonezu . Przykleić do majonezu kawałek plasterka szynki ( ozdobnie zwinięty lub ponacinany ) .Pokroić w ćwiartki pomidorka i kłaść ćwiartki w każde jajko. Dekorować koperkiem .Posolić ( użyłam różową sól himalajską z mikroelementami ) .
Ogórek pokroić w 4 plastry ( robi się to za pomocą specjalnego nożyka lub końcówki która jest na niektórych obieraczkach , albo po prostu zwykłym nożem nacinając wierzch pod kątem w jedną i drugą stronę tak by zrobić na tej powierzchni karby ) .
Ułożyć udekorowane jajka , a obok plastry ogórka .
Ogórek pokroić w 4 plastry ( robi się to za pomocą specjalnego nożyka lub końcówki która jest na niektórych obieraczkach , albo po prostu zwykłym nożem nacinając wierzch pod kątem w jedną i drugą stronę tak by zrobić na tej powierzchni karby ) .
Ułożyć udekorowane jajka , a obok plastry ogórka .