Sposób przygotowania:
Kolorowa francuska rolada
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju z pieczarkami. Doprawiamy solę i pieprzem. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem podduszamy. Ciastko francuskie smarujemy cienko z jednej strony ketchupem, następnie równomiernie rozkładamy pieczarki z papryką, kukurydzę, pokrojoną w kostkę szynkę i starty żółty ser, pozostawiając jeden wolny brzeg (około 4-5cm). Następnie roladę rolujemy w kierunku wolnego brzegu. Roladę układamy szwem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200st (termoobieg). Podajemy na ciepło lub na zimno w formie plastrów.
![Kolorowa francuska rolada Kolorowa francuska rolada](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowa-francuska-rolada-175736.jpg)
![Kolorowa francuska rolada Kolorowa francuska rolada](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowa-francuska-rolada-175737.jpg)
![Kolorowa francuska rolada Kolorowa francuska rolada](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowa-francuska-rolada-175738.jpg)
marietta
Sarenka