Sposób przygotowania:
Kolorowa jajecznica.
Najpierw kroimy kiełbasę na większe części. Cebulę obieramy, drobno kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy. Nie dodając oliwy przekładamy na patelnię cebulę z kiełbasą. Po patelnią podpalamy mały ogień, aby tłuszcz z kiełbasy mógł się wytapiać natłuszczając patelnię. Podczas podsmażania kiełbasy z cebulą, pomidory wraz z papryką kroimy w kostkę i przekładamy na patelnię. Chwilkę dusimy razem. Pietruszkę i szczypiorek kroimy drobno. Na patelnię wbijamy jajka z dodatkiem mleka. Doprawiamy odrobiną pieprzu do smaku. Kiedy jajecznica zacznie się ciąć, dodajemy posiekaną pietruszkę ze szczypiorkiem i wszystko dokładnie razem mieszamy. Serwujemy na ciepło z dodatkiem pieczywa.
little_black22
evita0007
pasjonatka
Evitko, bo to były moje pierwsze próby gotowania i fotografowania. Teraz już się bardziej wprawiłam i inaczej prezentuję swoje potrawy. Mam jeszcze troszkę tych starszych przepisów a po nich już tylko ładne ekspozycje będą, bo już się nauczyłam małymi kroczkami jak ciekawie wyeksponować swoje dania :)
evita0007
No to super :):)