pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Kolorowa jajecznica.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajecznica wzbogacona kolorowymi składnikami

Kolorowa jajecznica.

Składniki:

Kolorowa jajecznica.

 

  • 4jajka,
  • ½ papryki czerwonej,
  • 2 pomidory,
  • 1 cebula,
  • natka pietruszki,
  • 2 sztuki szczypiorku,
  • kawałek kiełbasy np. żywieckiej,
  • 3 łyżki mleka,
  • pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa jajecznica.
Najpierw kroimy kiełbasę na większe części. Cebulę obieramy, drobno kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy. Nie dodając oliwy przekładamy na patelnię cebulę z kiełbasą. Po patelnią podpalamy mały ogień, aby tłuszcz z kiełbasy mógł się wytapiać natłuszczając patelnię. Podczas podsmażania kiełbasy z cebulą, pomidory wraz z papryką kroimy w kostkę i przekładamy na patelnię. Chwilkę dusimy razem. Pietruszkę i szczypiorek kroimy drobno. Na patelnię wbijamy jajka z dodatkiem mleka. Doprawiamy odrobiną pieprzu do smaku. Kiedy jajecznica zacznie się ciąć, dodajemy posiekaną pietruszkę ze szczypiorkiem i wszystko dokładnie razem mieszamy. Serwujemy na ciepło z dodatkiem pieczywa.