Sposób przygotowania:
Kolorowa kasza
Marchew i cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę i marchew. Krótko podsmażyć i dodać mięso. Rozdrobnić łopatką i przesmażyć. Oprószyć mąką i energicznie wymieszać.
Dodać groszek, kukurydzę i podlać troszkę bulionem albo wodą. Doprawić do smaku i chwilę dusić.
Kaszę ugotować wg wskazówek na op, osączyć i dodać do sosu. Wymieszać i jeśli trzeba doprawić do smaku.
Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Dodać groszek, kukurydzę i podlać troszkę bulionem albo wodą. Doprawić do smaku i chwilę dusić.
Kaszę ugotować wg wskazówek na op, osączyć i dodać do sosu. Wymieszać i jeśli trzeba doprawić do smaku.
Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.