Sposób przygotowania:
Makaron z warzywami
Szparagi umyć, usunąć zdrewniałe końce, ugotować, pokroić. Makaron ugotować al dente. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pomidory suszone pokroić w mniejsze kawałki.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pomidory razem z papryką, kolejno dodać szparagi, brokuł, ostre papryczki oraz pokrojoną świeżą bazylię, dusić pod przykryciem kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem staropolskim.
Na koniec wszystko połączyć z makaronem.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pomidory razem z papryką, kolejno dodać szparagi, brokuł, ostre papryczki oraz pokrojoną świeżą bazylię, dusić pod przykryciem kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem staropolskim.
Na koniec wszystko połączyć z makaronem.
mocsłodkości