Sposób przygotowania:
Pęczak z warzywami i fasolą
Namoczoną fasolę czerwoną gotujemy na do miękkości. Pęczak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, oczyszczone papryki kroimy w cienkie paski, cukinię kroimy w pół plastry.
Na patelni roztapiamy łyżkę oleju kokosowego, podsmażamy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż będą szkliste.
Dodajemy ugotowaną kaszę oraz fasolę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz słodka i ostra paprykę.
Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do kaszy z warzywami, zdejmujemy z ognia.
Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, oczyszczone papryki kroimy w cienkie paski, cukinię kroimy w pół plastry.
Na patelni roztapiamy łyżkę oleju kokosowego, podsmażamy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż będą szkliste.
Dodajemy ugotowaną kaszę oraz fasolę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz słodka i ostra paprykę.
Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do kaszy z warzywami, zdejmujemy z ognia.