Sposób przygotowania:
Bulgur z warzywami
Bulgur przepłukać zimną wodą, gotować w bulionie warzywnym ok. 8 minut. Następnie odstawiamy na 20-30 minut, żeby kasza pochłonęła całą wodę.
Warzywa (może być mieszanka warzyw albo sami komponujemy swój zestaw) płuczemy, kroimy i smażymy na patelni. Mój ulubiony zestaw to marchew, ziemniaki w plasterkach, zielona fasolka szparagowa, brokuł i papryka. Doprawić: sól, pieprz, ziołaŁączymy kaszę i warzywa - mamy pyszny obiad!
Warzywa (może być mieszanka warzyw albo sami komponujemy swój zestaw) płuczemy, kroimy i smażymy na patelni. Mój ulubiony zestaw to marchew, ziemniaki w plasterkach, zielona fasolka szparagowa, brokuł i papryka. Doprawić: sól, pieprz, ziołaŁączymy kaszę i warzywa - mamy pyszny obiad!