Sposób przygotowania:
Mielońce z ogórkiem
Cebule drobno kroimy albo ścieramy na tarce. Z ogórków wycinamy środki z nasionami i ścieramy na tarce albo kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę.
Kostkę rozpuszczamy w wodzie i studzimy, moczymy w tym bułkę i odciskamy. Wszystko (oprócz ogórków) dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka i doprawiamy do smaku. Odkładamy garść mięsnej masy i mieszamy z ogórkami.
Odrywamy kawałki mięsnej masy nakładamy farsz z ogórkiem i formujemy kotlety. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu osączany na papierowym ręczniku.
Kostkę rozpuszczamy w wodzie i studzimy, moczymy w tym bułkę i odciskamy. Wszystko (oprócz ogórków) dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka i doprawiamy do smaku. Odkładamy garść mięsnej masy i mieszamy z ogórkami.
Odrywamy kawałki mięsnej masy nakładamy farsz z ogórkiem i formujemy kotlety. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu osączany na papierowym ręczniku.