Agnieszka 72

Agnieszka 72

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Kolorowa pasta na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 50
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na śniadanko przygotowałam pyszną soczystą pastę z makreli. Taką pastę przygotowuje się w zaledwie pięć minut a kanapki smakują wybornie.

Kolorowa pasta na kanapki

Składniki:

Kolorowa pasta na kanapki

ryba

  • 2 puszki makreli w oleju ( każda puszka 170 g ),
  • 2 jajka wielkość M,
  • 6 sztuk rzodkiewki,
  • 1 pęczek szczypioru,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Kolorowa pasta na kanapki

ryby

Kolorowa pasta na kanapki.

Do sporej salaterki przełożyć makrelę ( oczywiście wylewając z niej olej ), do makreli dodać ugotowane na twardo jajka starte na tarce jarzynowej, umytą rzodkiewkę również startą na tarce jarzynowej, szczypior pokrojony drobno, dwie łyżki dowolnego masła takiego na kanapki oraz szczyptę soli i pieprzu.

Całość dokładnie wymieszać widelcem do połączenia się wszystkich dodanych składników na jednolitą masę.

ryby

Przygotowaną pastę gdy chwilkę postoi aby przegryzła się z dodanymi składnikami spróbować jeśli mało słona dosolić.

Taką pastę podawać z chlebem można dodatkowo posmarować masłem choć nie ma takiej potrzeby. Kanapki z tą pastą bardzo szybko znikają, mogą być podawane nawet dla gości, dzieci bardzo chętnie zjadają i proszą o dokładkę.
Taka pasta to szybkie rozwiązanie na śniadanie jak również kolację. Jeżeli coś zostanie można przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce nie dłużej niż do dwóch dni z powodu dodanego jajka.