Sposób przygotowania:
Pasta z czerwonej fasoli
1. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy, dodajemy czosnek, tymianek, wędzona paprykę czerwoną.
2. Fasolę przekładamy do naczynia blendera i dodajemy podsmażone składniki.
Blendujemy na jednolitą masę. Gdyby fasolą była zbyt sucha możemy dodać kilka kropli oliwy.
3. Przekładamy zmiksowane składniki do miseczki i dodajemy drobno pocięte jabłko. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Odkładamy pastę do lodówki, aby smaki się 'przegryzły'.
2. Fasolę przekładamy do naczynia blendera i dodajemy podsmażone składniki.
Blendujemy na jednolitą masę. Gdyby fasolą była zbyt sucha możemy dodać kilka kropli oliwy.
3. Przekładamy zmiksowane składniki do miseczki i dodajemy drobno pocięte jabłko. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Odkładamy pastę do lodówki, aby smaki się 'przegryzły'.
edyta337
Dziękuję bardzo :)