Sposób przygotowania:
Pasta z czerwonej fasoli
1. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy, dodajemy czosnek, tymianek, wędzona paprykę czerwoną.
2. Fasolę przekładamy do naczynia blendera i dodajemy podsmażone składniki.
Blendujemy na jednolitą masę. Gdyby fasolą była zbyt sucha możemy dodać kilka kropli oliwy.
3. Przekładamy zmiksowane składniki do miseczki i dodajemy drobno pocięte jabłko. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Odkładamy pastę do lodówki, aby smaki się 'przegryzły'.
2. Fasolę przekładamy do naczynia blendera i dodajemy podsmażone składniki.
Blendujemy na jednolitą masę. Gdyby fasolą była zbyt sucha możemy dodać kilka kropli oliwy.
3. Przekładamy zmiksowane składniki do miseczki i dodajemy drobno pocięte jabłko. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Odkładamy pastę do lodówki, aby smaki się 'przegryzły'.
![Pasta z czerwonej fasoli Pasta z czerwonej fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-czerwonej-fasoli-568266.jpg)
![Pasta z czerwonej fasoli Pasta z czerwonej fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-czerwonej-fasoli-568267.jpg)
![Pasta z czerwonej fasoli Pasta z czerwonej fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-czerwonej-fasoli-568268.jpg)
![Pasta z czerwonej fasoli Pasta z czerwonej fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-czerwonej-fasoli-568269.jpg)
edyta337
Dziękuję bardzo :)