edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Pasta z czerwonej fasoli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli z dodatkiem podsmażonej cebulki, czosnku, tymianku, wędzonej czerwonej oraz kwaśnego jabłka.

Pasta z czerwonej fasoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z czerwonej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Pasta z czerwonej fasoli
1. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy, dodajemy czosnek, tymianek, wędzona paprykę czerwoną.

2. Fasolę przekładamy do naczynia blendera i dodajemy podsmażone składniki.

Blendujemy na jednolitą masę. Gdyby fasolą była zbyt sucha możemy dodać kilka kropli oliwy. 

3. Przekładamy zmiksowane składniki do miseczki i dodajemy drobno pocięte jabłko. Doprawiamy solą i pieprzem. 

4. Odkładamy pastę do lodówki, aby smaki się 'przegryzły'.
Pasta z czerwonej fasoli
Cebulę i czosnek podsmażamy, dodajemy tymianek oraz wędzoną paprykę
Pasta z czerwonej fasoli
Fasolę odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą
Pasta z czerwonej fasoli
Do naczynia blendera przekładamy fasolę i podsmażane składniki
Pasta z czerwonej fasoli
Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę