darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Pasta na kanapki z wędzoną makrelą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Jedna z najbardziej popularnych pasta kanapkowa z makrelą wędzoną, groszkiem, ogórkiem kiszonym, jajkiem i cebulą. Doskonała na pożywne śniadanie.

Pasta na kanapki z wędzoną makrelą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta na kanapki z wędzoną makrelą

 

  • 1 wędzona makrela
  • puszka groszku
  • 3 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 mała cebula
  • majonez, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta na kanapki z wędzoną makrelą
Jajka ugotować na twardo, odstawić do przestudzenia. Rybę dokładnie oddzielić od ości, przełożyć do miski. Dodać drobno pokrojoną cebulę i ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę. Dodać groszek i pokrojone w kostkę jajka. Wszystko razem dokładnie wymieszać z łyżką majonezu i doprawić pieprzem (ja nie używam soli bo makrela i ogórki są słone ale jeżeli ktoś woli, można dosolić).
Pasta na kanapki z wędzoną makrelą
Rybę należy bardzo dokładnie oddzielić od ości.
Pasta na kanapki z wędzoną makrelą
Do makreli dodac drobno pokrojoną cebulę i groszek
Pasta na kanapki z wędzoną makrelą
Dodać dwa ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę
Pasta na kanapki z wędzoną makrelą
Dodać jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę