Sposób przygotowania:
Pasta na kanapki z groszkiem i pieczoną paprykąEtap 1
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić i obrać.
Etap 2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
Etap 3
Do cebuli dodać świeżo wyłuskany zielony groszek i trochę soli. Podsmażać razem 2-3 minuty, następnie ostudzić.
Etap 4
Pieczoną paprykę pokroić w kostkę.
Etap 5
Jajka pokroić w kostkę, dodać do papryki.
Etap 6
Do tego dodać cebulę z groszkiem i posiekaną świeżą kolendrę.
Etap 7
Na koniec dodać majonez, trochę soli i pieprzu.
Etap 8
Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Pastą smarować pieczywo.
Blendi