Sposób przygotowania:
Pasta na kanapki z groszkiem i pieczoną paprykąEtap 1

Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić i obrać.
Etap 2

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
Etap 3

Do cebuli dodać świeżo wyłuskany zielony groszek i trochę soli. Podsmażać razem 2-3 minuty, następnie ostudzić.
Etap 4

Pieczoną paprykę pokroić w kostkę.
Etap 5

Jajka pokroić w kostkę, dodać do papryki.
Etap 6

Do tego dodać cebulę z groszkiem i posiekaną świeżą kolendrę.
Etap 7

Na koniec dodać majonez, trochę soli i pieprzu.
Etap 8

Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Pastą smarować pieczywo.
Blendi