Sposób przygotowania:
Pęczak z fetą, pomidorami i roladkami z kurczaka
Pierś z kurczaka kroimy na kotlety. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układamy listki szpinaku i rolujemy ciasne roladki.
Roladki gotujemy na parze przez 20 minut. W międzyczasie gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Fetę kroimy w kostkę, pomidory odsączamy z oleju i kroimy w kostkę. Odcedzoną kaszę mieszamy z fetą i pomidorami i łyżką oleju z pomidorów.
Ugotowane roladki kroimy na plasterki i podajemy z kaszą.
Roladki gotujemy na parze przez 20 minut. W międzyczasie gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Fetę kroimy w kostkę, pomidory odsączamy z oleju i kroimy w kostkę. Odcedzoną kaszę mieszamy z fetą i pomidorami i łyżką oleju z pomidorów.
Ugotowane roladki kroimy na plasterki i podajemy z kaszą.