Sposób przygotowania:
Rolada mięsna z jajecznicąPrzygotowanie mięsa
Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, wsypujemy majeranek oraz bułkę tartą.
rozkładanie mięsa
Dokładnie mieszamy i wykładamy na folię aluminiową robiąc prostokąt.
układanie warstw
Na mięsie rozkładamy ser żółty.
przygotowanie farszu
Robimy farsz: Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy pokrojone drobno papryki oraz groszek konserwowy. Mieszamy dokładnie łyżką.
smażenie jajecznicy
Wylewamy na rozgrzany olej, można zrobić jeden duży placek lub kilka małych.
układanie farszu
Po usmażeniu placki z jajek wykładamy na ser.
zwijanie rolady
Wszystko razem zwijamy robiąc roladę i zawijamy w folię. Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180 °C.
gotowe
Roladę przed podaniem kroimy w plastry 2 cm.
Gotowe.
mocsłodkości