Sposób przygotowania:
Rolada mięsna z jajecznicąPrzygotowanie mięsa

Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, wsypujemy majeranek oraz bułkę tartą.
rozkładanie mięsa

Dokładnie mieszamy i wykładamy na folię aluminiową robiąc prostokąt.
układanie warstw

Na mięsie rozkładamy ser żółty.
przygotowanie farszu

Robimy farsz: Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy pokrojone drobno papryki oraz groszek konserwowy. Mieszamy dokładnie łyżką.
smażenie jajecznicy

Wylewamy na rozgrzany olej, można zrobić jeden duży placek lub kilka małych.
układanie farszu

Po usmażeniu placki z jajek wykładamy na ser.
zwijanie rolady

Wszystko razem zwijamy robiąc roladę i zawijamy w folię. Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180 °C.
gotowe

Roladę przed podaniem kroimy w plastry 2 cm.
Gotowe.
mocsłodkości