Sposób przygotowania:
Makaron z pieczonymi pomidorami i serem feta
1. Pomidorki myjemy i osuszamy, przekładamy do naczynia do zapiekania, na środek kładziemy ser feta. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku do miękkości w temperaturze 190 stopni. W trakcie pieczenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Miękkie pomidory rozgniatamy z fetą widelcem. Dodajemy przyprawy do smaku.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Gorący dodajemy do gorących pomidorów. Dokładnie mieszamy i podajemy.
3. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 3 osób.
Pomidorki można poprzekrawać na pół.
Gdyby długo były twarde można podlać odrobiną gorącej wody.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
Danie można przygotować wcześniej, a później odgrzać w piekarniku.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Gorący dodajemy do gorących pomidorów. Dokładnie mieszamy i podajemy.
3. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 3 osób.
Pomidorki można poprzekrawać na pół.
Gdyby długo były twarde można podlać odrobiną gorącej wody.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
Danie można przygotować wcześniej, a później odgrzać w piekarniku.