Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka
Liście sałaty przebrać i dokładnie umyć, osączyć z nadmiaru wody i porwać je na małe kawałki i ułożyć na dnie głębokiej salaterki (najlepiej przezroczystej, wtedy sałatka się super prezentuje). Wszystkie warzywa należy umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
Pomidorki koktajlowe odkładamy narazie na bok, a resztę warzyw kroimy w drobną kostkę.
Pierś z kurczaka lekko posolić, oprószyć pieprzem i upiec z obu stron bez panierki, gdy ostygnie pokroić w niewielką kostkę.
Na liściach sałaty układamy kolejno odsączoną fasolę białą, pomidorki w całości, ew przekrojone tylko na pół, seler naciowy, paprykę i mięso. Majonez wymieszać z mlekiem i drobno posiekanymi listkami selera, doprawić pieprzem do smaku. Sałatkę zalać majonezowym sosem i wstawić do lodówki na godzinę.
Przed podaniem obficie posypać sałatkę startym żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Pomidorki koktajlowe odkładamy narazie na bok, a resztę warzyw kroimy w drobną kostkę.
Pierś z kurczaka lekko posolić, oprószyć pieprzem i upiec z obu stron bez panierki, gdy ostygnie pokroić w niewielką kostkę.
Na liściach sałaty układamy kolejno odsączoną fasolę białą, pomidorki w całości, ew przekrojone tylko na pół, seler naciowy, paprykę i mięso. Majonez wymieszać z mlekiem i drobno posiekanymi listkami selera, doprawić pieprzem do smaku. Sałatkę zalać majonezowym sosem i wstawić do lodówki na godzinę.
Przed podaniem obficie posypać sałatkę startym żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem.