Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka obiadowa kuskus z kurczakiem
1. Pierś z kurczaka oprószyłam solą, pieprzem, słodka i ostra papryką. Umieściłam w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym lekko olejem i upiekłam przez 1/2 godziny w 200 stopniach.
2. Papryki oczyściłam, umyłam i pokroiłam w niezbyt dużą kostkę.
3. Cebulę posiekałam i wymieszałam z paprykami.
4. Kuskus zalałam w misce wrzątkiem (150 ml wrzątku na 100g kuskus), przykryłam i odczekałam 5 minut.
5. Warzywa dorzuciłam do kaszy, osoliłam i wymieszałam. Ułożyłam na talerzu. Upieczona pierś pokroiłam w plastry i położyłam na kaszy. Polałam sosem powstałym podczas pieczenia kurczaka i odrobina sosu sojowego jasnego.
2. Papryki oczyściłam, umyłam i pokroiłam w niezbyt dużą kostkę.
3. Cebulę posiekałam i wymieszałam z paprykami.
4. Kuskus zalałam w misce wrzątkiem (150 ml wrzątku na 100g kuskus), przykryłam i odczekałam 5 minut.
5. Warzywa dorzuciłam do kaszy, osoliłam i wymieszałam. Ułożyłam na talerzu. Upieczona pierś pokroiłam w plastry i położyłam na kaszy. Polałam sosem powstałym podczas pieczenia kurczaka i odrobina sosu sojowego jasnego.