Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa słodko-kwaśna
1. Brokuły podzieliłam na różyczki i zblanszowałam ok. 5 minut we wrzątku. Pozostawiałam do wystygnięcia.
2. Cebulę oczyściłam z wierzchnich łusek i pokroiłam w piórka. Czosnek posiekałam.
3. Ostudzone różyczki brokuła wrzuciłam do miski, dodałam do nich cebulę, czosnek, żurawinę i ziarna słonecznika. Wszystko dokładnie wymieszałam.
4. Przygotowałam sos z oliwy, octu, musztardy i miodu. Sos połączyłam z sałatką.
2. Cebulę oczyściłam z wierzchnich łusek i pokroiłam w piórka. Czosnek posiekałam.
3. Ostudzone różyczki brokuła wrzuciłam do miski, dodałam do nich cebulę, czosnek, żurawinę i ziarna słonecznika. Wszystko dokładnie wymieszałam.
4. Przygotowałam sos z oliwy, octu, musztardy i miodu. Sos połączyłam z sałatką.