Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1315]

Zielona sałatka z tuńczykiem i camembertem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i szybka sałatka z sałatą masłową, awokado, jajkiem, tuńczykiem i serem pleśniowym camembert.

Zielona sałatka z tuńczykiem i camembertem

Składniki:

Zielona sałatka z tuńczykiem i camembertem

 

Sposób przygotowania:

Zielona sałatka z tuńczykiem i camembertem

ETAP 1:

Zielona sałatka z tuńczykiem i camembertem
Łączymy sałatę, awokado i tuńczyka z puszki

Jajka gotujemy na twardo, studzimy.

Sałatę myjemy, osuszamy, liście rwiemy na kawałki i przekładamy do salaterki.

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, obieramy, kroimy w kostkę.

Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.

Awokado i tuńczyka dodajemy do sałaty.

ETAP 2:

Zielona sałatka z tuńczykiem i camembertem
Dodajemy ser camembert pokrojony w kostkę

Ser kroimy w kostkę, dodajemy do reszty składników.

ETAP 3:

Zielona sałatka z tuńczykiem i camembertem
Dodajemy jajka na twardo pokrojone w kostkę

Jajka obłupiamy i kroimy w kostkę, dodajemy do sałatki.

Dodajemy sól, pieprz i majonez, mieszamy.