Sposób przygotowania:
Sałatka kuskus Eli
Kaszę kuskus zalać gorącym bulionem.przykryć i odstawić na pięć minut. Po tym czasie rozmieszać widelcem. Seler naciowy umyć,obrać z włókien i pokroić. Pomidorki koktajlowe umyć,osuszyć i przekroić na połówki. Por umyć,osuszyć i pokroić w ćwierć krążki. Orzechy włoskie obrać z łupin,odważyć dwadzieścia dekagramów i grubo pokroić. Do większego słoika wlać olej,zimną wodę,ocet jabłkowy,dodać cukier,sól,pieprz i zioła prowansalskie. Słoik dokładnie zakręcić i energicznie potrząsać,aż wszystkie składniki się dokładnie połączą. Do większej miski przełożyć kuskus,dodać orzechy,por,seler naciowy,pomidorki koktajlowe,oprószyć solą,pieprzem i wymieszać. Do sałatki dodać sos i jeszcze raz wymieszać. Smacznego!