bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Sałatka jarzynowa-porosołowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatkę jarzynową bardzo często przygotowuję z warzyw które wcześniej się gotowały w rosole , polecam .

Sałatka jarzynowa-porosołowa

Składniki:

Sałatka jarzynowa-porosołowa

 

  • 2-3 marchewki ugotowane
  • 1 pietruszka ugotowana
  • Kawałek selera ugotowanego
  • 2 ziemniaki ugotowane
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • Kawałek pora
  • 2ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • Mała puszka groszku
  • Mała puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa-porosołowa
Ostudzone warzywa które się wcześniej gotowały w rosole, ziemniaki, jajko, ogórki kiszone oraz obrane ze skóry jabłko pokroić w drobna kostkę.

Pora pokroić w cienkie paski. Pokrojone warzywa przekładamy do miski, dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz groszek, majonez, musztardę.

Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce.