Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z burakiem i szczypiorkiem
Marchewki, pietruszki, ziemniaki, buraka oraz rzodkiew gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
Warzywa powinny ugotowane, ale nie za miękkie. Odcedzamy je i zostawiamy do przestygnięcia.
Następnie obieramy warzywa i kroimy je w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, również kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Dodajemy odsączony groszek, mieszamy.
Dodajemy posiekany szczypiorek i majonez, dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy sałatkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Warzywa powinny ugotowane, ale nie za miękkie. Odcedzamy je i zostawiamy do przestygnięcia.
Następnie obieramy warzywa i kroimy je w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, również kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Dodajemy odsączony groszek, mieszamy.
Dodajemy posiekany szczypiorek i majonez, dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy sałatkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.