Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z kaszą bulgur
1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, wodę lekko solimy. Wyjmujemy z woreczka, przesypujemy do miseczki i dokładnie studzimy.
2. Warzywa myjemy i osuszamy, ogórek obieramy. Warzywa dowolnie kroimy w plasterki lub półplasterki.
3. Na półmisek nakładamy roszponkę, kaszę, a następnie pokrojone warzywa, całość skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawą. Podajemy od razu lub po schłodzeniu z lodówki.
Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 2 osób.
2. Warzywa myjemy i osuszamy, ogórek obieramy. Warzywa dowolnie kroimy w plasterki lub półplasterki.
3. Na półmisek nakładamy roszponkę, kaszę, a następnie pokrojone warzywa, całość skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawą. Podajemy od razu lub po schłodzeniu z lodówki.
Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 2 osób.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)