Sposób przygotowania:
Pasta z ciecierzycy i awokado
1. Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni.
2. Ciecierzycę przekładamy do naczynia blendera i miksujemy na jednolitą masę. Następnie przekładamy do miski.
3. Awokado umieszczamy w naczynie blendera i miksujemy.
4. Do cierzycy dodajemy awokado, podsmażaną cebulkę, pokrojone suszone pomidory, paprykę, natkę pietruszki, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz oraz majonez.
5. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki aby smaki się połączyły.
2. Ciecierzycę przekładamy do naczynia blendera i miksujemy na jednolitą masę. Następnie przekładamy do miski.
3. Awokado umieszczamy w naczynie blendera i miksujemy.
4. Do cierzycy dodajemy awokado, podsmażaną cebulkę, pokrojone suszone pomidory, paprykę, natkę pietruszki, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz oraz majonez.
5. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki aby smaki się połączyły.
lukrowanepierniczki