Sposób przygotowania:
Sałatka Eli z kaszą bulgur i kurczakiemprzygotowanie mięsa

Udka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso oprószyć przyprawą, papryką i czosnkiem.
przygotowanie mięsa cd

Patelnię grillową rozgrzać i usmażyć udka z obu stron.
przygotowanie mięsa cd

Mięso ostudzić i pokroić w paski.
przygotowanie kaszy

Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
przygotowanie pozostałych składników

Paprykę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć z papryki szypułkę i pestki. Pokroić paprykę w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd

Szpinak opłukać i odwirować w wirówce do sałaty lub osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie sałatki

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Do słoika wlać olej, ocet jabłkowy, dodać sól, pieprz i cukier. Słoik zakręcić i energicznie potrząsać aż składniki się połączą. Do miski włożyć kaszę bulgur, kurczaka, paprykę, szpinak, natkę pietruszki i sos.
przygotowanie sałatki cd

Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Smacznego!