Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Jajka z pastą z kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane to nieodłączny element Świąt Wielkanocnych. Tutaj przedstawiam propozycję podania jajek z pastą z kurczaka.

Jajka z pastą z kurczaka

Składniki:

Jajka z pastą z kurczaka

 

  • 1 fileta z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 250 g serka mascarpone
  • 3 łyżki śmietany
  • po łyżeczce soli, pieprz, ziół prowansalskich i słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

Jajka z pastą z kurczaka
Fileta z kurczaka włożyć do garnka, zalać wodą, doprawić pieprzem i vegetą. Do garnka włożyć marchewkę. Całość gotować do miękkości kurczaka.

Do blendera przełożyć ugotowanego kurczaka, marchewkę, cebulę, serek mascarpone, śmietanę, sól, pieprz, zioła prowansalskie i słodką paprykę. Całość zmiksować. Przygotowaną pastę odstawić do lodówki.

Po schłodzeniu faszerować jajka.