Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą bulgur, mozzarellą i pomidorem
Kaszę bulgur gotujemy na sypko we wrzącej, osolonej wodzie i zostawiamy do przestygnięcia.
Ser mozarella kroimy w średniej wielkości kostkę i wrzucamy do dużej miski.
Rzodkiewki dokładnie oczyszczamy, kroimy w ćwierćplasterki i dodajemy do mozarelli.
Dodajemy również pokrojonego w kostkę pomidora (można go wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).
Mieszamy wszystkie składniki z ugotowaną kaszą, dodajemy posiekaną bazylię.
Łączymy sos sałatkowy z oliwą, a następnie dodajemy go do sałatki. Mieszamy, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Ser mozarella kroimy w średniej wielkości kostkę i wrzucamy do dużej miski.
Rzodkiewki dokładnie oczyszczamy, kroimy w ćwierćplasterki i dodajemy do mozarelli.
Dodajemy również pokrojonego w kostkę pomidora (można go wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).
Mieszamy wszystkie składniki z ugotowaną kaszą, dodajemy posiekaną bazylię.
Łączymy sos sałatkowy z oliwą, a następnie dodajemy go do sałatki. Mieszamy, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.