Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z oliwkami
Sałatę rzymską i cykorię oczyść, podziel na liście. Opłucz pod bieżącą wodą i osusz.
Obydwa rodzaje oliwek pokrój na połówki, a pomidorki na cząstki. Kukurydzę osącz. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do salaterki i przemieszaj.
Ocet wymieszaj z solą, pieprzem i cukrem. Dolej oliwę. Ubij na gładki sos. Składniki polej przygotowanym winegretem, pomieszaj. Posyp umytymi wcześniej kiełkami.
Obydwa rodzaje oliwek pokrój na połówki, a pomidorki na cząstki. Kukurydzę osącz. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do salaterki i przemieszaj.
Ocet wymieszaj z solą, pieprzem i cukrem. Dolej oliwę. Ubij na gładki sos. Składniki polej przygotowanym winegretem, pomieszaj. Posyp umytymi wcześniej kiełkami.