Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana kaszą, pomidorem i wędliną
Cukinię kroimy wzdłóż na pół. Wydrążamy środki łyżeczką.
Obgotowujemy w osolonej wodzie 5 minut.
Kaszę gotujemy według wskazówek na opakowaniu, studzimy.
Wędlinę i pomidora kroimy w kosteczkę. Dodajemy do kaszy.
Ser trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy wraz z olejem do pozostałych składników.
Farsz wykładamy na cukinię. Posypujemy solą i pieprzem.
Pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach.
Smacznego ;)
Obgotowujemy w osolonej wodzie 5 minut.
Kaszę gotujemy według wskazówek na opakowaniu, studzimy.
Wędlinę i pomidora kroimy w kosteczkę. Dodajemy do kaszy.
Ser trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy wraz z olejem do pozostałych składników.
Farsz wykładamy na cukinię. Posypujemy solą i pieprzem.
Pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach.
Smacznego ;)