Sposób przygotowania:
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry, wymieszać. Umytą paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki.
Kukurydzę osączyć z zalewy. Dynię bez nasion i skórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotowane składniki połączyć z kapustą, dodać majonez i jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Przełożyć do salaterki, posypać płatkami migdałowymi, podawać.
Kukurydzę osączyć z zalewy. Dynię bez nasion i skórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotowane składniki połączyć z kapustą, dodać majonez i jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Przełożyć do salaterki, posypać płatkami migdałowymi, podawać.