Sposób przygotowania:
Surówka z białej kapusty z brokułem
Kapustę należy poszatkować lub cienko pokroić, a następnie przełożyć do większej miski. Polecam przekładać warstwami. Każdą warstwę lekko posolić i delikatnie ugnieść.
Całość odstawić na mniej więcej 20 minut (kapusta zmięknie). Brokuła ugotować na półtwardo - w osolonej wodzie (można też na parze), obraną marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę drobno posiekać (jeśli dodajemy pora - to należy go pokroić w cienkie paseczki).
Wszystkie warzywa połączyć (bez brokuła) i wymieszać z olejem oraz sokiem z cytryny lub octem. Surówkę doprawić według własnego smaku, a na końcu wmieszać do niej różyczki brokuła.
Całość wstawić do lodówki - na około godzinę, aby smaki się przegryzły.
Całość odstawić na mniej więcej 20 minut (kapusta zmięknie). Brokuła ugotować na półtwardo - w osolonej wodzie (można też na parze), obraną marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę drobno posiekać (jeśli dodajemy pora - to należy go pokroić w cienkie paseczki).
Wszystkie warzywa połączyć (bez brokuła) i wymieszać z olejem oraz sokiem z cytryny lub octem. Surówkę doprawić według własnego smaku, a na końcu wmieszać do niej różyczki brokuła.
Całość wstawić do lodówki - na około godzinę, aby smaki się przegryzły.
Czekoladka 2