Sposób przygotowania:
Kolorowa z groszkiem
Ziemniaki umyć i ugotować w osolonej wodzie w mundurkach. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Przygotować sos: miód wymieszać z octem, solą i świeżo zielonym pieprzem. Dodać 3 łyżki oleju, ponownie wymieszać. Rzodkiewki oczyścić, pokroić w cieniutkie plasterki. Zielony groszek gotować 2 min w osolonej wodzie, odcedzić, dobrze osączyć na sitku. Mocno rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć na nim pararówki 6 min ze wszystkich stron na średnim ogniu. Ziemniaki odcedzić, osączyć, obrać, pokroić w plasterki, przemieszać z rzodkiewkami, groszkiem i sosem. Sałatkę odstawić na 30 min w chłodne miejsce. Dymkę oczyścić, umyć szczypior pokroić na kawałki o długości 10 cm. Po jednej parówce i po kawałki dymki zawinąć w plasterek boczku, ponownie położyć na patelnię, smażyć 2 min ze wszystkich stron na średnim ogniu. Sałatkę ziemniaczaną przyprawić do smaku solą i śwież zmielonym pieprzem. Udekorować kiełkami rzodkiewki, podawać z podsmażonymi parówkami.