Sposób przygotowania:
Kolorowa zebra galaretkowa
Galaretkę różową rozpuścić w 300 ml wrzątku, wymieszać, wystudzić, wylać na dno naczynia (może być tortownica, keksówka). Wstawić do lodówki żeby stężała. W tym czasie zagotować mleko zwykłe, wsypać żelatynę i żółtą galaretkę, szybko wymieszać do rozpuszczenia, dodać mleko skondensowane. Gdy różowa galaretka się zsiądzie, masę mleczną podzielić na 3 części. Jedną część wylać do formy. Wstawić do lodówki do stężenia.Galaretkę niebieską rozpuścić w 300 ml wrzątku, wystudzić, wylać na stężałą masę mleczną. Gdy się zsiądzie wylać drugą część masy mlecznej. Następnie galaretka pomarańczową rozpuszczona także w 300 ml wrzątku, masa mleczna i na koniec galaretka fioletowa. Całość chłodzić kilka godzin w lodówce. Kroić na porcje i podawać. Można podać z owocami