teresa13

teresa13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Kolorowa zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pożywna i błyskawiczna do ugotowania zupa jarzynowa

Kolorowa zupa

Składniki:

Kolorowa zupa

 

  • pół kg mięsa mielonego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli(przepłukać)
  • 2 papryki surowe
  • 3 kostki jarzynowe lub ziarenka smaku
  • 2 śmietanki ukwaszone
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kolorowa zupa
Mięso podsmażyć na oliwie, następnie dodać paprykę pokrojoną w paseczki, chwilę poddusić.Dolać wodę i kostki jarzynowe oraz fasolę i kukurydzę.Na koniec ukwaszone śmietanki , ale najpierw trochę zupy do śmietanki , a dopiero potem do garnka, żeby się nie zwarzyło.

Tagi:

mięso