Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kolorowe karnawałowe koreczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mini przekąski z szynki. Hit każdego przyjęcia. Zasmakują absolutnie każdemu. Ponadto są uniwersalne i można je dostosować do preferencji smakowych, ponieważ nadzienie nie musi być za każdym razem takie same. Oto przepis

Kolorowe karnawałowe koreczki

Składniki:

Kolorowe karnawałowe koreczki

 

  • 16 plastrów szynki konserwowej
  • 10 oliwek czarnych
  • 6 oliwek zielonych
  • 10 kuleczek mini mozzarella
  • 1 opakowanie pasty z oliwkami
  • 1 opakowanie pasty z tuńczykiem
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ opakowania serka śmietankowego
  • 6 pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

Kolorowe karnawałowe koreczki

I

Kolorowe karnawałowe koreczki
Przygotowanie składników na zrobienie mini koreczków z szynki, mozzarelli, oliwek i pasty oliwkowej.

1. Rozkładam 6 plastrów szynki konserwowej, na środku układam po łyżeczce pasty oliwkowej i zwijam dowolnie, tak żeby pasta była w środku. Na patyczek natykam oliwkę czarną, mini mozzarellę i pomidorka. Utykam w szynkę

II

Kolorowe karnawałowe koreczki
Przygotowanie następnych składników do przygotowania koreczków z szynką i pastą z tuńczyka.

2. Następnie ponownie rozkładam 6 plastrów szynki, na środku układam po łyżeczce pasty z tuńczyka, zwijam. Na patyczek utykam zieloną oliwkę, mini mozzarellę i mały paseczek papryki. Utykam w szynkę.

III

Kolorowe karnawałowe koreczki
Przygotowanie ostatnich składników na przygotowanie koreczków z serkiem śmietankowym.

3. Ostatni raz rozkładam 4 szynki, układam po łyżeczce serka śmietankowego, zwijam. Na szynce układam plasterek ogórka. Na patyczek nakładam oliwkę czarną i kawałek papryki. Utykam w szynkę.

IV

4. Układam na talerzu.
5. Gotowe.
6. Smacznego.