Sposób przygotowania:
Grillowane koreczki warzywne
Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w grube plasterki. Umytą paprykę kroimy w równą kostkę. Cukinię kroimy wzdłuż na bardzo cienkie plastry. Świetnie się tutaj sprawdzi obieraczka do warzyw.
Pokrojone warzywa posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy warzywa z obu stron.
Zgrillowane cukinie układamy na desce. Na końcu plastra cukinii nakładamy porcję serka śmietankowego i kilka listków rzeżuchy. Zawijamy w rulonik.
Na wykałaczkę nadziewamy po kolei zgrillowane warzywa: pieczarki,paprykę, cukinię , pieczarkę, paprykę i cukinię. Dodatkowo posypujemy rzeżuchą.
Pokrojone warzywa posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy warzywa z obu stron.
Zgrillowane cukinie układamy na desce. Na końcu plastra cukinii nakładamy porcję serka śmietankowego i kilka listków rzeżuchy. Zawijamy w rulonik.
Na wykałaczkę nadziewamy po kolei zgrillowane warzywa: pieczarki,paprykę, cukinię , pieczarkę, paprykę i cukinię. Dodatkowo posypujemy rzeżuchą.