superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Grillowane koreczki warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mini przekąska grillowa, która może być dodatkiem do dań mięsnych lub po prostu przystawką do potraw wegetariańskich.

Grillowane koreczki warzywne

Składniki:

Grillowane koreczki warzywne

 

Sposób przygotowania:

Grillowane koreczki warzywne
Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w grube plasterki. Umytą paprykę kroimy w równą kostkę. Cukinię kroimy wzdłuż na bardzo cienkie plastry. Świetnie się tutaj sprawdzi obieraczka do warzyw.

Pokrojone warzywa posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy warzywa z obu stron.

Zgrillowane cukinie układamy na desce. Na końcu plastra cukinii nakładamy porcję serka śmietankowego i kilka listków rzeżuchy. Zawijamy w rulonik.

Na wykałaczkę nadziewamy po kolei zgrillowane warzywa: pieczarki,paprykę, cukinię , pieczarkę, paprykę i cukinię. Dodatkowo posypujemy rzeżuchą.