Sposób przygotowania:
Kolorowy tulipan
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i dalej ubijać.Następnie dodać mąkę,olej,proszek do pieczenia i wszystko razem wymieszać łyżką.Tak przygotowane ciasto podzielić na 4 części.
Do I części dodać 6 żółtek i łyżkę śmietany, dokładnie wymieszać i wylać na przygotowaną wcześniej blachę.
Do II części ciasta dodać mak i łyżkę śmietany,dokładnie wymieszać i wylać na ciasto w blaszce.
Do III części dodać kisiel i łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na ciasto z makiem.
Do IV części dodać kakao i łyżkę śmietany,wymieszać i wylać "wężykiem" na ciasto poprzednie.
Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.30 minut.Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na 2 lub 3 placki i przełożyć dowolnym kremem lub bitą śmietaną.
Do I części dodać 6 żółtek i łyżkę śmietany, dokładnie wymieszać i wylać na przygotowaną wcześniej blachę.
Do II części ciasta dodać mak i łyżkę śmietany,dokładnie wymieszać i wylać na ciasto w blaszce.
Do III części dodać kisiel i łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na ciasto z makiem.
Do IV części dodać kakao i łyżkę śmietany,wymieszać i wylać "wężykiem" na ciasto poprzednie.
Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.30 minut.Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na 2 lub 3 placki i przełożyć dowolnym kremem lub bitą śmietaną.